Portfolio
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Portfolio

maatwerk logo1-min
Maatwerk logo2-min

Team Bernard Assen benaderde mij met de uitdagende vraag de branding te verzorgen. Team Bernard Assen is een eenmanszaak en biedt bedrijfsmaatschappelijk werk, sociaal werk voor medewerkers in bedrijven en organisaties en individuele coaching. De opdracht omvatte het ontwerpen van een logo voor Team Bernard Assen, en vervolgens het ontwerpen van een visitekaartje, het ontwerpen van een format voor briefpapier en het verzorgen van het drukwerk van de visitekaartjes.

Opdrachtgever liet in een verkennende brainstorm voor het logo-ontwerp o.a. weten graag een beeldmerk bij de bedrijfsnaam te willen, daarbij geen voorkeur te hebben voor specifieke kleuren (maar een kleurverloop wel mooi te vinden). Als kenmerkende steekwoorden voor het bedrijf noemde opdrachtgever: deskundig, laagdrempelig, professioneel en nuchter.

Op basis van de brainstorm heb ik diverse schetsen gemaakt, waarna ik tot een concept ontwerp voor het logo en een kleurstelling ben gekomen. Het logo bestaat uit een beeld- en een woordmerk. Na goedkeuring van het concept ontwerp heb ik deze verder uitgewerkt tot het definitieve ontwerp:

  • monogram als beeldmerk
  • de poppetjes en de verbonden letters in het beeldmerk symboliseren het sociaal werk (mensenwerk, in verbinding met elkaar)
  • de keuze voor de stevige en toch ‘ronde’ letters symboliseren de nuchterheid, professionaliteit en duidelijkheid en anderzijds de toegankelijkheid
  • de kleurkeuze is gebaseerd op de symboliek van kleuren. Blauw wekt vertrouwen en straalt rust/kalmte uit; groen staat voor balans, rust, harmonie

 

 

NULL